BOLIX BQS flexibel tegel

Den av oss framtagna BOLIX BQS-serien med flexibla tegelstenar är en modern lösning,
som gör att du kan designa ett originellt fasadutseende i många färgvarianter.
Klinkerliknande plattor kan användas på traditionella eller stiliserade byggnader men blir alltmer en inspiration för slutbehandling av moderna minimalistiska former.

BOLIX BQS plattor är en noggrant utvald sammansättning av polymerbaserade bindemedel och minerala fyllnadsmedel. De är extremt lätta och flexibla. De kan böjas och trimmas efter behag med en enkel sax vilket avsevärt förenklar monteringen. Tegelstenarna kan utan problem användas i hörnor eller för runda fasadelement utan särskild, tung bearbetning.

En annan fördel är att plattorna formas för hand vilket innebär att det inte finns två identiska exemplar. Det som bidrar till plattornas originalitet är att de kan kombineras i många färger och former så att varje fasad blir originell och unik. Tegelstenarna är mycket hållbara – fasaden kommer att vara vacker och ren i många år. Plattorna är beständiga mot stötar, repor, termiska påfrestningar, väderförhållanden och mikrobiologisk kontaminering. Vid nedsmutsning rengörs de enkelt med en högtryckstvätt.

BOLIX har valt ut 10 originalfärger av BOLIX BQS flexibel tegel för att tillmötesgå förväntningarna hos mest krävande byggherrar. Varje tegelsten har en dedicerad fogfärg men den kan ändras beroende på preferenserna. Dessutom är det möjligt att beställa tegelstenar i andra färger på individuell beställning.

Injekteringsbruk färg
Tegelfärg
Inspirationer