SOLTHERM EFFET DE ROUILLE IMITATION CORTEN

SOLTHERM EFFET DE ROUILLE IMITATION CORTEN

SOLTHERM EFFET DE ROUILLE IMITATION CORTEN

L’enduit texturé à effet de rouille (imitation CORTEN) est notre dernière solution originale dédiée aux façades de caractère. Grâce à sa composition unique en granulats naturels et manufacturés, il est aisé d’obtenir un résultat unique à chaque application. Grâce à ses qualités esthétiques, il complète parfaitement une architecture minimaliste. Sans aucun doute, cet effet CORTEN se trouve être du plus bel effet en architecture contemporaine tout en étant de plus en plus plébiscité en rénovation de vieilles pierres grâce à son contraste appuyé avec ce matériau naturel.

COULEURS
INSPIRATIONS

SOLTHERM PANNEAU À EFFET BÉTON COFFRÉ

SOLTHERM PANNEAU À EFFET BÉTON COFFRÉ

BOLIX CONCRETE EFFECT PANEL är en panel avsedd för att skapa dekorativa effekter som imiterar formgjuten betong på ytterväggar i befintliga och nybyggda byggnader samt inomhus.

BOLIX CONCRETE EFFECT PANEL lämpar sig perfekt för moderna, minimalistiska och industriella design och skapar en unik visuell effekt. Synliga strimmor och missfärgningar framhäver betongens naturliga karaktär.

BOLIX CONCRETE EFFECT PANEL finns i två färgversioner: Light grey och Natural cement.

BOLIX CONCRETE EFFECT-panelerna är 120 cm långa och 60 cm breda. Paketet innehåller 3 olika panelmönster.

Betongfärger
Inspirationer

SOLTHERM DECO + MICA

SOLTHERM DECO + MICA
ASPECT PIERRE

DECOMIKA-effekten skapades speciellt för älskare av uttrycksfulla dekorativa motiv. Det stenimiterande putsskiktet är intensivt fyllt med glimmerpartiklar, ett råmaterial med exceptionella visuella egenskaper (ljusreflexer).

Helheten kan appliceras på stora ytor och skapa originella, konstnärliga former. Lösningen är ett utmärkt alternativ till komplexa ytbehandlingsstrukturer med flera komponenter. Ett enkelt sätt att skapa en unik fasad. Effekten finns tillgänglig i 35 färger

Färg
Inspirationer

SOLTHERM DECO ASPECT PIERRE

SOLTHERM DECO
ASPECT PIERRE

Bolix DECO (BM) är en serie flerfärgade dekorativa imitationer av natursten som ger en fasad ett nytt utseende. Tack vare den enkla appliceringen av dekorputsen uppnås den önskade visuella effekten mycket snabbt. Produkten innehåller noggrant utvalda ballastkompositioner och ett högkvalitativt akrylbindemedel vilket ger ytan en effektfull och dekorativ karaktär. Det är en utmärkt produkt för användning på socklar, pilastrar, listverk osv. Den kan också användas inomhus.

Färg
Inspirationer

SOLTHERM PANNEAU À EFFET DE BOIS

SOLTHERM PANNEAU À EFFET DE BOIS

BOLIX WOOD EFFECT PANEL är en lösning som kombinerar den tidlösa charmen hos dekorativa trämotiv med tillförlitligheten av moderna ytbehandlingslösningar.

 

Panelen återger troget effekten av en riktig planka tack vare de tydliga motiven av plankans ådring och kvistar. Monteringssättet, flexibiliteten och vikten gör att man på ett snabbt och enkelt sätt skapar en unik plankeffekt på fasaden i valfri kulör.

BOLIX WOOD EFFECT PANEL har tio färgalternativ – från ljust till mörkt trä.

Färgens intensitet beror på antalet applicerade lasyrskikt.

BOLIX WOOD EFFECT PANEL är en färdigblandad fiberarmerad cementhartspanel. De kan enkelt kombineras med andra ytbehandlingsmaterial (t.ex. puts). Panelerna är mycket flexibla, vilket gör det enkelt att anpassa dem till väggen och dölja mindre ojämnheter i underlaget. De är också lätta att montera – de anpassar sig efter ytan under läggning. Panelerna kan enkelt skäras till efter byggnadens och byggdelarnas mått.

Färg

Inspirationer

Inspirationer


SOLTHERM PANNEAU À EFFET DE CANNELURE

SOLTHERM PANNEAU À EFFET DE CANNELURE

BOLIX RIBBED EFFECT PANEL är en panel avsedd för dekorativa effekter som ger en korrugerad / räfflad effekt på byggnaders ytterväggar.

Den korrugerade effekten är svår att tillverka men den färdiga produkten på fasadytan ser mycket effektfullt ut. För att underlätta arbetet med att förbereda effekten har BOLIX skapat BOLIX RIBBED EFFECT PANEL som enkelt och snabbt kan monteras och trimmas.

Panelerna tillverkas baserat på organiska bindemedel, småkorniga mineralfyllmedel och modifierande tillsatser. Effektytorna skapar längsgående spår med vald höjd, bredd och delning mellan de övre spårytorna.

Typer

Inspirationer

SOLTHERM BRIQUETTES FLEXIBLES

BOLIX BQS flexibel tegel

Den av oss framtagna BOLIX BQS-serien med flexibla tegelstenar är en modern lösning,
som gör att du kan designa ett originellt fasadutseende i många färgvarianter.
Klinkerliknande plattor kan användas på traditionella eller stiliserade byggnader men blir alltmer en inspiration för slutbehandling av moderna minimalistiska former.

BOLIX BQS plattor är en noggrant utvald sammansättning av polymerbaserade bindemedel och minerala fyllnadsmedel. De är extremt lätta och flexibla. De kan böjas och trimmas efter behag med en enkel sax vilket avsevärt förenklar monteringen. Tegelstenarna kan utan problem användas i hörnor eller för runda fasadelement utan särskild, tung bearbetning.

En annan fördel är att plattorna formas för hand vilket innebär att det inte finns två identiska exemplar. Det som bidrar till plattornas originalitet är att de kan kombineras i många färger och former så att varje fasad blir originell och unik. Tegelstenarna är mycket hållbara – fasaden kommer att vara vacker och ren i många år. Plattorna är beständiga mot stötar, repor, termiska påfrestningar, väderförhållanden och mikrobiologisk kontaminering. Vid nedsmutsning rengörs de enkelt med en högtryckstvätt.

BOLIX har valt ut 10 originalfärger av BOLIX BQS flexibel tegel för att tillmötesgå förväntningarna hos mest krävande byggherrar. Varje tegelsten har en dedicerad fogfärg men den kan ändras beroende på preferenserna. Dessutom är det möjligt att beställa tegelstenar i andra färger på individuell beställning.

Injekteringsbruk färg
Tegelfärg
Inspirationer